Sötpotatisbollar

sötpotatisbollar1

Jag har sagt det förut och jag säger det igen – mat i bröd med sås är nog min mavoritmat, alla kategorier. Så länge en har gott bröd, krämig sås, krispiga grönsaker och någon trevlig proteinkälla är en hemma!

Här har jag gjort enkla och sjukt goda ugnsbakade sötpotatisbollar kryddade med garam masala som jag lindat in i glutenfria tortillas tillsammans med babygrönkål (I knooow, så bra uppfinning!), rädisor, hyvlad polkabeta, gurka, groddar och cashew sourcream. DRÖMMIGT! Här kommer receptet på bollarna!

sötpotatisbollar2.jpg

Sötpotatisbollar

  • 1 pkt kikärtor
  • 2 dl finriven sötpotatis
  • 3 st salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk garam masala
  • Salt & peppar

Mosa kikärtorna med en potatisstöt eller gaffel. Finriv sötpotaisen och hacka lök och vitlök. Krydda med garam masala och smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar och tillaga i ugnen i ca 20-30 minuter. Vänd bollarna under tiden så att de får fin färg runtom.

KLART!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s