Golden Milk

goldenmilk2.jpg

Inte många kvällsaktiviteter står upp emot den då jag står i mitt lilla kök med håret på ända i de mjukaste brallorna som någonsin existerat och värmer upp havremjölk till min golden milk. Oftast är jag ganska frusen så jag står liksom hukad över kastrullen och myser i ångorna och doften ifrån den värmande ingefäran, kardemumman och kanelen. Ibland är själva rutinen av att förbereda något halva nöjet, om ni fattar vad jag menar?

goldenmilk3.jpg

Det finn många där ute, men här kommer iallafall mitt recept på golden milk, så som jag gör den ståendes hukad över katrullen!

Golden Milk

  • 1,5 dl iKaffe eller annan växtbaserad mjölk (jag gillar gräddigheten hos iKaffe)
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk agavesirap eller annan sötning
  • 0,5 – 1 tsk malen gurkmeja (eller ca 1×1 cm färsk)
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0,5 tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemumma
  • En nypa svartpeppar (svartpepparn hjälper kroppen att ta upp nyttigheterna hos gurkmejan)

Vispa ihop alltihop i en kastrull och låt det bli hett. Mixa det sedan för att få till ett tjockt och härligt skum. Du kan också låta bli att mixa det och bara sila bort ingefäran (och eventuellt den färska gurkmejan).

NJUT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s