Vegan spring rolls/ sushi rolls med två olika dippsåser

springrolls2.jpg

Om min mamma äter något gott, liksom ”fräscht”, säger hon oftast. ”Det här skulle jag kunna äta VARJE dag”. Det finns således mycket hon skulle kunna kunna stoppa i truten på daglig basis. MAMMA ❤

Det här är mina spring/sushi rolls med en ingefärig liten sojasås och för att vara helt jävla ärlig så skulle jag kunna äta det VARJE dag! Och jag vet, de ser lite ut som fyllda kondomer (finns det svarta kondomer nuförtia?), men trust me – det är så gott! Här har jag lagt ett noriark ovanpå rispappret innan jag fyllde med resten och det blev himmelskt! Är det konstigt att jag skriver om saker mamma skulle kunna stoppa i truten och fyllda svarta kondomer i samma inlägg?

springrolls1

Egentligen behöver man inget recept till dessa utan jag tycker att man kan freewheela lite hur som helst med fyllning. Dock brukar jag tänka på att stoppa i krispiga grönsaker som morot, gurka, selleri etc och ha nån form av protein i. Jag kör oftast tofu eller VegMes naturella pulled-variant. Vill man så kör man, som jag gjort här, en sojasås och dippar i, men det är också sjukt gott med jordnötsdipp! Nedan följer recept på min bästa dippsåser!

Sojadipp

 • 0,5 dl japansk soja
 • Saften från en lime
 • 2 tsk agavesirap
 • 1 tsk chiliflakes
 • 2 tsk sesamolja
 • 1 riven vitlöksklyfta
 • 1 msk riven ingefära

Rör samman samtliga ingredienser och dippa som om det vore den sista dippen på jorden!

Het jordnötsdipp

 • 1 dl jordnötssmör med chili
 • 3/4 dl vatten
 • 2 msk japansk soja
 • 2 msk lönnsirap
 • 1 pressad lime
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 2 tsk sesamolja

Rör samman samtliga ingredienser och doppa som om det inte fanns någon morgondag!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s