Krämig havregrynsgröt med banan och sharon

persimon

Om jag fick vara en frukt skulle jag vara en uppvärmd mosad banan. No fucking doubt. Ni som hängt hos mig ett tag vet att min go-to-frukost är havregrynsgröt kokad i havremjölk med mosad banan. Det är liksom något magiskt som händer med bananer när de blir uppvärmda! De får ett helt annat slags djup och sötma. Bananpizza HELLOOOOOO??!

Är ni förvirrade nu när jag smällt upp en bild på en helt annan frukt? HAHA! Skivat på toppen av denna ljuvliga gröt ligger också sharon. Denna krämiga, kola-aktiga, saftiga och söta bollen som får många andra frukter att blekna. Välj de sharonfrukter som är lite mjuka och på gränsen till övermogna – då smakar de bäst (de brukar dessutom bli kvar sist i butikerna eftersom många tror att de blivit dåliga) De som är lite spänstigare är också goda men inget slår en riktigt mjuk och saftig en.

persimon2.jpg

Jahapp! Detta blev tydligen ett inlägg om fruktporr. Varsågoda! Nedan får ni receptet på min favoritgröt:

  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5-1 mosad banan
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk chiafrön eller linfrön
  • 1,5 dl havremjölk
  • 1 dl vatten
  • en nypa salt

Mät upp allt i en kastrull och koka försiktigt tills du fått en krämig konsistens. Spä eventuellt med mer vatten. Jag äter hellre min gröt lite lös än som en enda sammanhängade klump. Brings back gamla dagisminnen om stenhård smaklös havregrynsgröt med bitter lingonsylt. BLÄ! No more!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s