Gräddig vegansk svamppasta med grönkål

pasta

Jag vet inte hur det är med er men så fort det är under 20 grader ute så fryser jag röven av mig. Inomhus dricks det litervis med kryddigt chaite (Yogiteerna är bäst!) och utomhus – ja där är jag inte! Idag är det 3 minusgrader på Öland och jag har givetvis på mig jacka där jag sitter och skriver i köket. Jag antar att frusenheten rinner i mina finska ådror eftersom pappa Jarmo startar varje dag vintertid med att sätta på sig dunjackan. Hur jäkla motsägelsefullt är det? Hahaha!

När det är såhär rövigt kallt äter jag gärna mysig mat. Liksom gosig och närande och värmande, ni vet? Till exempel denna pastarätt med svamp! Hur god och mysig och värmande och mättande och gosig som helst!  Jag åt den med en spaghettisort innehållandes majs, linser och ärtor. Här kommer receptet:

pastablogg2

Gräddig vegansk svamppasta med grönkål

2 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 gram grönkål
  • 200 gram kastanjechampinjoner
  • 2 dl havregrädde
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt & peppar

Skiva löken i halvmånar och finhacka vitlöken. Fräs en stund i smör eller olja. Hacka grönkålen och skiva svampen. Tillsätt svampen och låt fräsa i ca 5 minuter innan du adderar grönkål, vitvinsvinäger, salt och peppar. Fräs i ytterligare 5 minuter och häll sedan på grädde och timjan. Låt puttra ihop en stund innan du vänder ned nykokt pasta. Smaka av med salt och peppar och garnera med färsk timjan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s