THAISOPPA MED RÖD CURRY

Processed with VSCO with a5 preset

Högt upp på min kärlekslista finns röd curry. Jag älskar kombinationen mellan het chili, citrongräs, ingefära och alla de andra LJUVLIGA asiatiska smakerna. Johan däremot tycker att det smakar diskmedel = BRA, pga mer till mig! I min soppa har jag färdig röd currypasta men om du känner dig manad går det bra att göra sin egen.  Nedan följer receptet.

Processed with VSCO with a5 preset

THAISOPPA MED RÖD CURRY 2 port

 • 200 gram champinjoner
 • Fyra blad pak choi delade på hälften
 • En fjärdedels hyvlad zucchini
 • En skivad vitlöksklyfta
 • 1 msk riven ingefära
 • 2 skivade salladslökar
 • 2 nävar spenat
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1 dl vatten
 • 1,5 tsk örtsalt
 • Ett pkt fast tofu
 • 4 tsk röd currypasta (3 tsk till soppan och 1 tsk att fräsa tofun i)
 • 2 port risnudlar
 • 1 msk kokosolja
 • Koriander efter smak

Fräs salladslök (men spara det gröna till dekoration), vitlök, ingefära och 3 tsk röd curry i kokosolja utan att det får färg. Häll på kokosmjölk, vatten,  och salt. Medan soppan puttrar kan du steka svampen i lite olja tills den fått fin färg. Gör detsamma med tofun tillsammans med 1 tsk röd curry tills den blivit lite krispig. Koka risnudlar enligt anvisning på paketet. Häll upp soppan i skål, tillsätt risnudlar, pak choi, tofu, svamp, spenat och zucchini. Dekorera med salladslök och koriander. ÄT!

2 reaktioner på ”THAISOPPA MED RÖD CURRY

 1. Jag har precis hittat till din blogg och måste bara säga att precis allt ser så himla gott ut! Har redan markerat flera recept som jag måste prova – bland annat den här thaisoppan som låter jättegod. Så tack för massor av inspiration!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s