PENNE MED EN OSTIG LITEN SÅS

Jag gillar inte pasta – sa ingen människa någonsin. Det är som att säga ”jag gillar inte grönsaker” när det finns en ZILJARD att välja mellan. Jag har aldrig förstått mig på människor som avfärdar viss mat innan de ens givit den en ärlig chans. För finns det något i livet man bör ge en ärlig chans så är det mat. Mat är allvar och så är det med det. ANYWAY! Jag gjorde en ostig liten sås till lunch idag, som jag men andakt droppade över pasta samt slickade ur kastrull. Rostad broccoli, frön och persilja fick toppa min veganska lilla anrättning. Här kommer receptet:

cheesesåsred.jpg

PENNE MED EN OSTIG LITEN SÅS (2 pers)

  • 1 rostad sötpotatis (ca 1,5 dl färdigrostad)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl havregrädde
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 dl näringsjäst (köps på hälsokostbutik)
  • salt och peppar efter smak

Rosta kuber av sötpotatis i ugn tills den mjuknat. Skiva vitlöksklyftorna och rosta dem i kastrull tills de blivit gyllene i lite rapsolja (men passa dig för att bränna – då blir vitlöken bitter). Tillsätt havregrädde och låt den bli varm. Fyll på med övriga ingredienser och mixa krämigt. Smaka av med salt och peppar. Denna sås mår bra av lite extra salt så snåla icke! Toppa gärna med rostad broccoli eftersom det är STÖRT gott! ENJOY!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s