TOMATSOPPA MED LINSER

tomatsoppa.jpg

Vet ni? Jag önskar att jag kunde producera mer innehåll till bloggis än vad jag hinner med just nu. Min ambition är att ni ska få hänga med bakom kulisserna, få mer av mig som person och slinka med lite i vardagen som inte alltid innefattar mig i köket. Med en niomånaders som precis lärt sig krypa och nästan dör 40 gånger om dagen och en storebror som är 3 år och skvatt galen är det dock en ekvation som inte GÅR ihop, hur mycket jag än vill. Snart snart snart hoppas jag att få mer tid att kunna ägna mig åt detta, men så länge ligger fokus på instagram lite oftare och ett par blogginlägg i veckan. HUR SOM HELST! Jag har varit ORIMLIGT sugen på tomatsoppa i flera dagar och när måttet var rågat slog jag slag i saken och rörde ihop denna drömmiga lilla jäkel. Här kommer recept!

tomatsoppa2.jpg

tomatsoppa3.jpg

TOMATSOPPA MED LINSER

2 pkt hela skalade tomater (eller krossade tomater)

Lika mycket vatten som tomater

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 grönsaksbuljongtärningar

2 dl röda linser

2 tsk timjan

2 lagerblad

Salt och peppar efter smak

Fräs lök och vitlök i några matskedar olivolja, tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en stund för att maximera tomatsmaken. Häll på tomater, kryddor, röda linser, vatten och buljong och koka tills linserna mjuknat. Toppa med valfri creme fraiche, olivolja och färsk persilja, NJUT!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s