Potatissallad

potatissallad.jpg

Jag var så ledsen över bristen på ätbara blommor i min trädgård tills jag lyfte blicken mot körsbärsträdet och så var saken biff. (vegobiff?) Till middag åkte några rackare därför ned i en potatissallad! Jag tänker inte besvära er med exakta mått på denna skapelse utan se den snarare som en inspo till din egen variant!

De syns inte, men under högen av ruccola, stekt sparris, ärtskott och hyvlad zucchini gömmer sig skivor av pestodränkt potatis – tummis! Jag kokade drygt ett halvt kilo och slevade därefter på pesto så att den prick täckte den skivade potatisen. Därefter pressades det citron för glatta livet och saltades som om morgondagen icke fanns (det är helt ok att pressa och salta som en normal människa också).

Nån gång innan barn lyckades jag sätta gräslök i pallkrage så en näve av det hackade jag ned också. En helt vanlig stjälkselleri har riktigt goda blad så några såna fick också plats i min lilla bowl of love.

Droppa över olivolja och eventuellt mer citronsaft och servera som ett tillbehör eller som huvudrätt. Jag åt kikärtor till och dränkte hela härligheten i aioli eftersom sås är livets mening.

HEEEEJDÅÅÅÅ!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s