VEGANSKA QUESADILLAS

quesadillas2

Jag får ofta frågan ”hur har du tiiiiiid?” ”vad duktig du är, är det inte svååååårt?”. Låt mig klargöra en grej – jag är nog den lataste personen jag känner och skulle knappt aldrig göra något som tog tiiiiiiiid och framförallt inget som var svååååårt. Ibland tycker jag att ett långkok eller bak är roligt och jag lägger ibland en extra hand på stylingen men allra oftast vill jag att saker i mitt liv gå undan och ske utan vidare hjärnverksamhet. Jag lägger ned hela min kropp och själ i att vara mamma till mina små gryn (ibland för mycket men det ska jag berätta om en annan gång) och då finns det inte mer än sparlågan kvar till resten.

Dessa quesadillas med edamamehummus är ett exempel på en snabb och hjärndöd rätt som får det att pirra i smaklökar en inte trodde fanns.

quesadillas.jpg

GÖR SÅHÄR:

EDAMAMEHUMMUS

250 gram sojabönor

1 vitlöksklyfta

1 msk tahini

2 msk pressad citron

2 msk olivolja

En näve färsk persilja (eller fryst, skitsamma)

Salt och peppar efter smak

Mixa allt till en slät konsistens.

Bre hummusen mellan två tortillabröd där du också puttar i lite grönisar om du så önskar. Jag tyckte att salladslök och vitkål passade bra men be crazy och stoppa i det du är sugen på. Paprika kanske? Eller majs?  ELLER BACON??! Alltså fejk-bacon. Mmmmm… Anyway! Stek i olivolja i några minuter tills ytan blivit lätt knaprig och fått en fin färg. Servera med världens godaste cashew sour cream, skapad utav mina idoler ifrån hot for food. Recept hittas HÄR

PUSS!

mamman.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s